Fråga facket Fråga facket

Ansök om LOs feministiska stipendium

Jämställdhet För andra året i rad utlyser LO ett feministiskt stipendium på 50 000 kronor. Syftet är att uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet och allas lika värde och rätt i arbetslivet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Främja jämställdhet på arbetsplatsen

Stipendiet kan sökas av medlemmar och fackligt förtroendevalda i LO-förbunden som vill genomföra ett konkret projekt eller en aktivitet för pengarna. Det ska handla om aktiviteter som främjar jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, i den fackliga organisationen eller i arbetslivet i stort.

- Jag hoppas att vi får in minst lika många bra ansökningar som förra året. LO och förbunden behöver bli ännu bättre på att jobba konkret med feministiska frågor som till exempel arbetsmiljö, makt, föräldraledighet och sexuella trakasserier, säger Berit Müllerström, andre vice ordförande LO.

Stipendiet delas ut av LOs ordförande.

Fakta

  • Stipendiet på 50 000 kronor utlyses årligen den 21 november. Sista ansökningsdag är den 31 januari.
  • Medlemmar och fackligt förtroendevalda i LO-förbunden kan söka för aktiviteter eller projekt som syftar till att främja jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, arbetslivet eller den fackliga rörelsen.
  • Exempel på aktiviteter kan vara nätverksträffar, studieresor, mobiliseringsträffar, kartläggningar, medel för person/grupp sprida kunskap inom facklig feminism.
  • Den aktivitet ansökan gäller ska vara tidsbegränsad med ett start- och ett slutdatum.

Ansökningsblankett hittar du här (pdf)