Den regionala fackliga utbildningskommittén samordnar den fackliga utbildningen i våra län.
Kurskatalogen berättar om LOs folkhögskola Runös kurser som de erbjuder tillsammans med LO och förbunden i centralt anordnade utbildningar.
Facklig utbildning för alla medlemmar är ett viktigt verktyg för att vi tillsammans ska kunna få ett bättre och tryggare arbetsliv.
Fackliga studier är en förutsättning både för att upprätthålla en hög organisationsgrad men även för att fylla på med fackligt förtroendevalda i framtiden.
LOs Maktutbildning är en tvådagars-utbildning för dig som vill stärkas i rollen som förtroendevald och att kunna ta de viktiga samtalen på arbetsplatsen.
Den 1 maj 2024 går LO-distriktet Gotland och LO-distriktet i Småland och Blekinge samman och bildar LO-distriktet i Sydöstra Sverige. Det nya distriktet kommer att omfatta 5 regioner och 39 kommuner.
Årets Fackliga Hjältedåd är en utmärkelse som delas ut till en grupp eller en person som gjort en betydande insats inom facket det senaste året.
Vad handlar fackets konflikt med Tesla om? Har inte de anställda redan bra villkor? Tänk om Tesla lämnar Sverige? Här hittar du svar på frågor som är aktuella med anledning av IF Metalls försök att få till ett kollektivavtal med Tesla.
Nu är vår tvärfackliga studiekatalog klar. Här kan du ladda ner den!
Vi har nu vår Ungfolder för 2024 klar. Här kan du ladda ner den!
LO-ekonomerna presenterar ny prognos för svensk ekonomi.
Arbetslivskriminaliteten är hänsynslös. Den göder den organiserade brottsligheten som förstör samhället och människoliv.
Om några veckor är det val till Europaparlamentet och nu laddar vi upp för slutspurten med en energisk avstämning!
Kongressens insamling av pengar till Palestina gick över förväntan. Målarna går ihop med Byggnads och den gamla ledningen tackas av.
Kongressen uttalade sitt fulla stöd för IF Metalls krav på Tesla att skriva på ett kollektivavtal.
Möjligheten till fritid, nöjen och sociala aktiviteter är betydligt sämre för arbetare jämfört med tjänstemän. Det är en effekt av både arbetsvillkor och ekonomiska förutsättningar.
Enligt LO-ekonomernas prognos blir tillväxten svag under året och beräknas uppgå till 0,8 procent. Antalet arbetslösa väntas öka med cirka 50 000 personer under år 2024.
Stora skillnader i livsvillkor mellan grupper leder till frustration och förtvivlan och är bränsle för krafter som i politiska syften vill polarisera samhället.
Svenska arbetare har sett sin ekonomi försämras under de senaste åren. Marginalerna är i många fall utraderade och även om Sverige nu ser tecken på en förbättring är vändningen ännu inte här.
Facklig anslutning bland anställda efter klass och kön år 1990-2023.