Fråga facket Fråga facket

Facket på sommarjobbet 2016!

Ung i facket LO-distriktet Sydost tillsammans med aktiva uppsökare från förbunden kommer att genomföra kampanjen Facket på sommarjobbet under veckorna 26 – 27.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Sommarjobbarna har inte alltid koll på sina rättigheter och vet inte vilka krav man har rätt att ställa gentemot sin arbetsgivare. På grund av detta får många ungdomar sämre löner och arbetsförhållanden. 

Behovet av råd och information om rättigheter och skyldigheter har ökat genom åren säger Lina Jonsson, ungdomshandläggare på LO-distriktet Sydost.

Våra fackliga uppsökare besöker arbetsplatser och kan ge omedelbar hjälp om det finns frågor eller problem kring löner, arbetstider, arbetsmiljö osv. Uppsökarna påminner även om det viktiga anställningsbeviset som alla sommarjobbande unga har rätt till enligt lag.

 

LO-distriktet Sydost kommer att hålla en utbildningsdag i Emmaboda Folkets Hus den 14 juni klockan 9:00 – 15:00. Dagen innehåller genomgång av årets planering och vi pratar om kampanjens upplägg, genomförande och vad man ska tänka på när man är ute på uppsökeri. 

Låter detta som ett intressant uppdrag kontakta Lina Jonsson lina.jonsson@lo.se och meddela att du vill vara med på utbildningsdagen samt vilka dagar/veckor som du kan medverka under kampanjen. Sista anmälningsdagen är den 20/5.

 

Kicki Stamblad
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.