Fråga facket Fråga facket

Med livet som insats

Att jobba ska vara roligt och givande. Och säkert och tryggt såklart. För du ska ju jobba många år. Och leva ännu fler. Hur kan du påverka din arbetssituation och ditt leverne så du orkar med både jobbet, familjen, fritiden och framtiden?


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Målgrupp: Alla medlemmar.

Innehåll: Att jobba ska vara roligt och givande. Och säkert och tryggt såklart. För du ska ju jobba många år. Och leva ännu fler. Hur kan du påverka din arbetssituation och ditt leverne så du orkar med både jobbet, familjen, fritiden och framtiden?

Känner du att det ofta fattas minst en pusselbit i ditt livspussel? Du är inte ensam. I en tid då det ställs höga förväntningar på dig både i arbetslivet och i samhället är det viktigt att hitta en balans. Inte bara för din egen skull utan även för de människor du möter i din vardag. För att du ska orka leva livet på och utanför jobbet är betydelsen av god arbetsmiljö väsentlig. Du ska trivas och ska känna dig trygg på jobbet och du ska ha ork kvar när arbetsdagen är slut. Annars kommer det snart att saknas mer än en pusselbit. Under den här kursen tittar vi på hur ditt arbete påverkar din hälsa och vad du kan göra för att leva ett friskare och piggare liv. 

Kurslängd: 24 timmar fördelat på tre heldagar.

Ekonomi: Om utbildningen ger dig kunskaper för att utföra uppdraget i relation till arbetsplatsen och arbetsgivaren har du rätt att vara ledig med lön (FML § 7). Gör det inte det har du rätt att vara ledig utan lön (FML § 6).

Intresseanmälan: är du intresserad av att gå en tvärfacklig medlemsutbildning, klicka här för att skicka ett mejl lo-smalandblekinge@lo.se.

Ledighet söks i enlighet med studieledighetslagen minst två veckor innan kursstart.