Fråga facket Fråga facket

LO-distriktet i Småland och Blekinge nybildat.

Organisering Under helgen 21–22 april samlades det över 130 fackliga företrädare i Ronneby från LOs medlemsförbund för att genomföra LO-distriktet i Småland och Blekinges första årsmöte.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Vid mötet så valdes det ny styrelse, Thomas Olsson, Kommunal valdes till att bli den nybildade organisationens första ordförande. Till vice ordförande valdes Anette Myrvold som har sin bakgrund inom IF Metall men nu arbetar för Byggnads.

 

-Jag känner mig stolt, nyfiken men också målmedveten att tillsammans med engagerade företrädare stärka LO-medlemmarnas situation i arbetslivet och i samhället, säger Thomas Olsson, nyvald LO ordförande i Småland och Blekinge.

 

- Med vår gemensamma styrka, breda kompetens och över 150 000 LO-medlemmar i ryggen är jag säker på att vi kommer göra ett stort avtryck, säger Anette Myrvold som vid mötet valdes till vice ordförande.

 

Den nya LO-organisationen har redan tagit ställning i ett antal frågor som man gemensamt är överens om ligger till grund för politisk förändring.

 

·       Ökad jämställdhet, det skiljer idag över 6 300kr i faktisk månadslön mellan män och kvinnor inom arbetaryrken, vi ser även stora skillnader i arbetsvillkor, som ett led i strävan om ökad jämställdhet ska rätten till arbetskläder säkerställas i samtliga kommuner

 

·       Stärk anställningstryggheten, arbetsgivare som ”hyvlar” anställningar måste genast upphöra med detta, efter att Coop vunnit en uppmärksammad dom i arbetsdomstolen löper många LO-medlemmar risk att få sin anställning hyvlad.

 

·       Inför en Jämlikhetsagenda för hela Sverige, klyftorna mellan människor måste minska, vi måste få till ett trendbrott så att jämlikheten människor emellan ökar. Vi vill se ökad jämlikhet i samtliga kommuner, samt att mer av samhällets resurser går till jobbskapande i små och medelstora kommuner.

 

·       Stopp för vinstjakten i välfärden. Det är självklart att välfärden ska stärkas att skolan ska utvecklas, då måste vi säkerställa att våra gemensamma skattemedel inte går till privata vinster utan det de är avsedda för, en stärkt välfärd.

 

 

 

 

Kicki Stamblad
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.