Fråga facket Fråga facket

Fråga facket!

Organisationsfrågor Har du frågor om din anställning med anledning av coronaviruset? Eller andra frågor om jobbet? Hör av dig till facket, LO-distriktet i Småland och Blekinge hjälper till att bemanna Fackets hjälptelefon.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Madelene Kohut och Jenny Melander hjälper till att bemanna Fackets hjälptelefon.
Madelene Kohut och Jenny Melander hjälper till att bemanna Fackets hjälptelefon. Patrik Långberg

Vi finns här för att svara på dina frågor om din anställning. Vilken lön du ska ha, arbetsmiljö, dina rättigheter, a-kassan, extra sjukpenning och omställningsstöd. Vi svarar på det mesta som har med ditt jobb att göra. Även frågor som har med coronaviruset att göra. 

Under svåra tider är det viktigt att försöka hjälpa till så mycket vi kan. Det är viktigt att alla hjälps åt, för varje medlem vi hjälper kan vi göra skillnad, Madelene Kohut - Fackets hjälptelefon.

Ring oss på 020-56 00 56 eller mejla oss på 020.560056@lo.se. Det kostar inget och du kan vara anonym om du vill. Vi svarar på dina frågor vardagar kl. 8-17.

Hitta svar på nattskiftet - Facket Direkt

Om du letar efter svar då vi inte har telefonjouren öppen, så kan du kolla på sidan Facket Direkt. Den är alltid öppen.

Tveka inte att hör av dig till oss om du har någon fundering. Vi har koll på det mesta som gäller ditt jobb och dina rättigheter. Fråga facket helt enkelt - vi är till för dig, Jenny Melander - Fackets hjälptelefon.

Är du inte medlem? 

Att vara med i facket är smart och tryggt. Gå med! Här hittar du rätt fackförbund.