Den regionala fackliga utbildningskommittén samordnar den fackliga utbildningen i våra län.
Kurskatalogen berättar om LOs folkhögskola Runös kurser som de erbjuder tillsammans med LO och förbunden i centralt anordnade utbildningar.
Facklig utbildning för alla medlemmar är ett viktigt verktyg för att vi tillsammans ska kunna få ett bättre och tryggare arbetsliv.
Fackliga studier är en förutsättning både för att upprätthålla en hög organisationsgrad men även för att fylla på med fackligt förtroendevalda i framtiden.
Genom ett samarbete mellan LO-distrikten i Västsverige, Skåne, Småland och Blekinge samt ABF i samtliga län har vi nu möjlighet att erbjuda utbildningar på andra språk – albanska, engelska och arabiska.
Inkomsten för en topp-vd 67 gånger mer än en undersköterska i region Kronoberg
Skillnaden i anställningsvillkor mellan arbetare och tjänstemän blir allt större. Det gäller inte minst anställningsformer där skillnaden nu är den största som uppmätts på 2000-talet och skillnaden tycks bara öka.
Vem eller vilka har utfört ett fackligt hjältedåd det senaste året? Nu är det dags att nominera någon du känner till Årets fackliga hjältedåd 2021.
LO-förbundens medlemmar har stått i frontlinjen i kampen mot Covid 19-pandemin. Många med livet som insats. Nu kräver LO att regeringen vidtar kraftfulla åtgärder för att skydda vanligt folk.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark medverkar vid LO-distriktens arbetsmiljöutbildning.
Författaren och utredaren David Eklind Kloo och LO-utredaren Carola Löfstrand samtalar om arbetets mening, vad vi gör på jobbet, vad jobbet gör med oss, vår framtidstro samt välbefinnande och hälsa.
Hur kan vi samarbeta globalt för att värna demokratin och stå upp för fackliga och mänskliga rättigheter i arbetslivet? Medverkar gör utrikesminister Ann Linde (S) och LOs ordförande Susanna Gideonsson.
Hur kommer regeringens nya arbetsmiljöstrategi att påverka det fackliga arbetsmiljöarbetet? Arbetsmarknadsministern och LOs avtalssekreterare diskuterar den nya strategin.
LOs ordförande Susanna Gideonsson och LO-ekonomen Anna Almqvist presenterar rapporten Makteliten som jämför inkomstskillnaderna mellan vanliga löntagare och Sveriges maktelit.
Den genomsnittliga inkomsten för en vd på ett svenskt storföretag motsvarar 60,2 industriarbetarlöner. Det visar LOs årliga granskning av inkomsterna för samhällets maktelit.
År 2020 var totalt 4,4 miljoner personer anställda i Sverige. Av dessa var 637 000 personer, 14 procent, tidsbegränsat anställda. Skillnaden är dock stor mellan arbetare och tjänstemän.
Sverige präglas av en omfattande smittspridning, hög belastning på vården och ett stort antal avlidna. Många av de yrkesgrupper som LO-förbunden organiserar står i första ledet för att hålla igång samhället.
Hur fungerar EUs handel med utsläppsrätter? Den frågan besvaras i denna uppdaterade skrift som miljökonsulten Magnus Nilsson har skrivit på uppdrag av LO.
Den allt snabbare smittspridningen bryter den ekonomiska återhämtningen under fjärde kvartalet. Arbetslösheten når sin topp i vinter och börjar sjunka först under andra kvartalet 2021.