020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Småland och Blekinge

Fler nyheter

Kollektivavtal - nödvändigt för en rimlig pension

Din avtalspension kan vara det som avgör om pensionen blir bra. Kollektivavtalen är för många en nödvändighet för att få en rimlig pension, säger Renée Andersson, LOs pensionsexpert.

LOs krav: 3 procent men lägst 783 kronor

LO-förbunden kräver ett löneutrymme på 3 procent. Det innebär 783 kronor i löneutrymme för de som tjänar under 26 100 kronor.

LOs ordförande kandiderar inte till kongressen 2020

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson har meddelat valberedningen att han inte kandiderar till ordförande för en ny period. Han slutar därmed vid LO-kongressen i juni 2020. 

Dreamhack winter 2019

Det är nu dags att anmäla in till Dreamhack som anordnas två gånger per år i Jönköping. Där samlas människor från hela världen för att spela datorspel, det kommer mellan 20–30 000 människor varje gång det anordnas.

Röda Akademin 4-5 januari 2020

Nu laddar vi för att göra en bra politik och forma framtiden. Vi träffas för att bilda oss, diskutera, vässa argument och för att ha en trevlig samvaro.

LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Mer pengar till pensionen

Den allmänna pensionen är betydligt lägre än dina inkomster när du jobbar. Se till att du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal. Det gör stor skillnad.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev